Τα αποτελέσματα αυτής της μορφής βελονισμού είναι άμεσα. Τοποθετώντας τις βελόνες θα υπάρξει άμεσο θεραπευτικό αποτέλεσμα, άσχετα με το τι είναι αυτό που θεραπεύουμε.

Ποτέ δεν τοποθετούμε βελόνες στην περιοχή του πόνου ή του προβλήματος. Οι περιοχές που βελονίζουμε είναι στα άκρα και στο κρανίο. Δεν τοποθετούμε βελόνες στον κορμό του σώματος ή στο πρόσωπο.

Όλη η φιλοσοφία της μεθόδου βασίζεται στην εξής λογική: Όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα κάπου στον οργανισμό μας, αυτό σημαίνει πως εκεί υπάρχει μια ενεργειακή δυσαρμονία (υπερβολή ή μπλοκάρισμα ενέργειας). Υπάρχουν αντανακλαστικές περιοχές στο σώμα μας που συνδέονται μεταξύ τους (αυτή η βασική αρχή ισχύει και στον ωτοβελονισμό για παράδειγμα). Βρίσκουμε λοιπόν μέσω της μεθόδου την περιοχή που αντανακλαστικά αντιστοιχεί στην πάσχουσα περιοχή κι εκεί τοποθετούμε βελόνες και κάνουμε θεραπεία, πετυχαίνοντας έτσι την ενεργειακή εξισορρόπηση της πάσχουσας περιοχής.

Χρειάζεται συγκεκριμένη “δοσολογία” βελονισμού τόσο χρονικά όσο και ποσοτικά, όπως συμβαίνει άλλωστε σε κάθε άλλη κλασσική, φαρμακευτική ή μη, θεραπεία. Η κάθε συνεδρία διαρκεί τουλάχιστον 30 λεπτά και πρέπει να γίνονται τουλάχιστον 3 συνεδρίες την εβδομάδα. Συνήθως χρειάζονται 10-20 συνεδρίες για να ολοκληρώσουμε τη θεραπεία

Μπορεί να συνδυαστεί πολύ καλά με τον ωτοβελονισμό, με τον κρανιακό βελονισμό.

Έχει εφαρμογή στο σύνολο της παθολογίας του οργανισμού (επώδυνα σύνδρομα, εσωτερικές παθήσεις, λειτουργικές διαταραχές, συναισθηματικές διαταραχές

 Το γεγονός ότι βελονίζονται κυρίως τα άκρα και περιοχές του κρανίου, καθιστά τη μέθοδο αυτή μια από τις πιο ασφαλείς μεθόδους βελονισμού για το βελονιστή αλλά και για τον ασθενή, όσον αφορά τις πιθανές σοβαρές ή λιγότερο σοβαρές παρενέργειες, επιπλοκές κι ανεπιθύμητες δράσεις.