Εκπαίδευση Tam Healing System

Το Tam Healing System έχει την επίσημη έγκριση του Κέντρου Έρευνας του Χάρβαρντ, του πανεπιστημίου Virginia Commonwealth University, αναφέροντας τα οφέλη της εφαρμογής του βάση έρευνας καθώς και του Spaulding Rehab Hospital όπου κάθε εβδομάδα εφαρμόζονται εκεί θεραπείες του συστήματος σε ασθενείς .

Το Tam Healing System, συνδυάζει την κατανόηση της ανατομίας του φυσικού σώματος μέσω της δυτικής ιατρικής, τη γνώση της ανατολίτικης σοφίας μέσω της κινεζικής ιατρικής σε συνδυασμό με τη δύναμη του συλλογικού ασυνειδήτου για το οποίο μεγάλοι επιστήμονες έχουν τοποθετηθεί και στη συγκεκριμένη μέθοδο, εκφράζεται μέσω της καθοδηγούμενης ενέργειας.

Το Tam Healing System απαρτίζεται από το Level 1:Tong Ren & Ασκήσεις Σωματικής Ψυχοθεραπείας και το Level 2: THS TuiNa και τη διατροφή.

TONG REN

Το Tong Ren προκάλεσε το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας και των media καθώς με την εφαρμογή του, παρουσίασε πάρα πολύ μεγάλη βελτίωση ή θεραπεία, σε ένα τεράστιο εύρος νόσων ή συμπτωμάτων, ακόμα και όταν αυτές ήταν εκφυλιστικές ή φαινομενικά ανίατες.

Στο ακόλουθο link μπορείτε να διαβάσετε την περίληψη της έρευνας που εγκρίθηκε το 2008 από το Institutional Review Boards of the Dana – Father /Κέντρο Έρευνας του Χάρβαρντ και το πανεπιστήμιο Virginia Commonwealth University από τους Amy M. Sullivan EdD, Susan Bauer-Wu, Phd, RN και Michael Miovic MD, όπου το 86.3% των ερωτηθέντων ανέφερε τα ευεργετικά οφέλη του Tong Ren.

http://tongrengreece.blogspot.gr/2013/12/blog-post_3161.html

Η μεθοδολογία του Tong Ren βασίζεται στην ιδέα ότι όλα τα σώματα διαθέτουν τη φυσική ικανότητα να αυτοθεραπεύονται, όταν η ενέργεια (qi ) στο σώμα κυκλοφορεί ανεμπόδιστη.

Το Tong Ren ενσωματώνει τη δυτική επιστήμη με την ανατολίτικη σοφία αλλά δεν είναι απλά το άθροισμα των δύο επιστημών . Η θεραπευτική του δύναμη κάνει ένα κβαντικό άλμα χρησιμοποιώντας άλλη μια φυσική τάση που όλοι έχουμε παρατηρήσει στη φύση : τη συγχρονικότητα.

Ο practitioner του Tong Ren, στέλνει θεραπευτική ενέργεια στα μπλοκαρισμένα σημεία του θεραπευόμενου , καθοδηγούμενος από μία κατανόηση του χάρτη των οδών του νευρικού συστήματος του ανθρώπου με βάση τη δυτική ιατρική σε συνδυασμό με την κινέζικη ιατρική και τους μεσημβρινούς.

Η θεραπευτική ενέργεια (qi) από μόνη της έρχεται από μια ασυνείδητη παγκόσμια κοινότητα, την οποία συχνά αναφέρει ο Carl Jung και άλλοι ως το συλλογικό ασυνείδητο.

Καμιά σωματική επαφή δεν απαιτείται για να μεταφερθεί η ενέργεια. Τρέχουσες ανακαλύψεις στην κβαντική φυσική και μέρος της φυσικής υπόσχονται μία καλύτερη επιστημονική κατανόηση αυτού του φαινομένου κατά το οποίο ο ασθενής θεραπεύεται συγχρονισμένος με τις συλλογικές πληροφορίες του προτύπου της ανθρώπινης υγείας.

Με το πέρας του σεμιναρίου οι εκπαιδευόμενοι θα μπορούν να εφαρμόζουν θεραπεία σε :

-Όλες τις παθήσεις , δυσλειτουργίες, αυτοάνοσα νοσήματα
-Όλα τα ζωτικά όργανα
-Όλα τα Συστήματα του οργανισμού :
-Νοητικές και Ψυχικές διαταραχές
-Διακοπή καπνίσματος
-Μεταβολισμό και απώλεια βάρους
-Ορμονική εξισορρόπηση

-Στρατηγικές που δρουν στα κύτταρα :
Τοξικότητα, απώλεια βιοηλεκτρισμού από φτωχή θρέψη και οξυγόνο, ιοί που έχουν προκληθεί από επιθέσεις στο DNA όπως παθογόνα βακτήρια, δημιουργία όγκων (καρκίνο)

THS TUINA

Ο Tom Tam με τις γνώσεις του στην χειροπρακτική θεραπεία ιατρικού μασάζ Tui Na, στον βελονισμό και στην Δυτική Ανατομία άρχισε να διακρίνει συγκεκριμένα μπλοκαρισμένα ενεργειακά κέντρα για κάθε ασθένεια.

Το Tuina, είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα Ασιατικών σωματικών ασκήσεων και αρχικά επικεντρώθηκε στους μεσημβρινούς της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, καθώς και σε συγκεκριμένα σημεία εκτός μεσημβρινών. Είναι το ίδιο αναλυτικό με τον βελονισμό και μοιράζεται την ίδια βασική φιλοσοφία.

Ο Joseph Lucier (συνεργάτης του Tom Tam και συγγραφέας του βιβλίου Tam Healing System- Illustrated Anatomy), όντας πιστοποιημένος θεραπευτής ιατρικού μασάζ και έχοντας πάνω από 11 χρόνια εμπειρία στο Tong Ren και στο μασάζ Tui Na, ανέπτυξε μια φόρμα ειδικά για το Tam Healing system. Παρέχει μέγιστη δυνατή προσπέλαση και εύκολη πρόσβαση για την διάνοιξη των ενεργειακά μπλοκαρισμένων σημείων χρησιμοποιώντας τα χέρια.

Το Tam Healing System χρησιμοποιεί τις τεχνικές χεριών αυτών των παραδόσεων και τις εφαρμόζει στην φιλοσοφία του Tam Healing System. Tο Tam Healing System δεν συνιστά μορφή Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής. Τα σημεία βασίζονται σε πολλά χρόνια κλινικής εμπειρίας.

Ο στόχος είναι η διάνοιξη ενός ενεργειακά μπλοκαρισμένου σημείου σε περιοχές που σχετίζονται με την ανατομία και την φυσιολογία της Δύσης. Σε μια συνεδρία THS TuiNa στόχος είναι να ξεμπλοκάρει όλο το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα. Συμπαθητικό, Παρασυμπαθητικό, Κρανιακά Νεύρα, η Λέμφος ώστε το σώμα να αποτοξινωθεί.

Με τον τρόπο αυτό εντοπίζονται τα μπλοκαρίσματα στον θεραπευόμενο που επιβεβαιώνουν θέματα υγείας είτε που ήδη έχει παρουσιάσει είτε έχει την προδιάθεση.

Δεν γίνεται διάγνωση κατάστασης αλλά διάγνωση του μπλοκαρίσματος κάτι που λειτουργεί και προληπτικά αλλά και θεραπευτικά.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
ΓΙΑ ΒΙΟΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΦΟΡΤΙΣΗ

Τεχνικές και ασκήσεις Σωματικής Ψυχοθεραπείας για την διεύρυνση της σωματικής αυτό-επίγνωσης και την αύξηση του επιπέδου Βιοενεργειακής φόρτισης.Οι τεχνικές αυτές βοηθούν στην εκτόνωση συσσωρευμένου αρνητικούδυναμικού. Αξιοποιούμε στη συνεδρία αποτελεσματικά το σώμα και τις εκφράσεις του στο εδώ και τώρα, επικεντρωνόμαστε στην αναπνοή και ενισχύουμε την άμεση επαφή με το συναίσθημα. Είναι μια ιδιαίτερα βοηθητική τεχνική που οδηγεί τη θεραπεία σε πολύ βαθιά μονοπάτια. Η διαδικασία από μόνη της προσκαλεί το θεραπευόμενο να συνδεθεί με τα συναισθήματα που νιώθει με αποτέλεσμα την πιο γρήγορη απελευθέρωση
των μπλοκαρισμάτων του και όλο αυτό υπό μια αυθεντική και φροντιστική συνοδεία του θεραπευτή. Πρόθεση των τεχνικών είναι να ξυπνήσει το ψυχικό δυναμικό του θεραπευόμενου και να αντιμετωπίσει το αίτιο της δημιουργίας μπλοκαρισμάτων ώστε να παρεμποδιστεί η επαναδημιουργία του.

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ο Joseph Lucier πιστοποιημένος Vegan Chef και Εκπαιδευτής της Vegan Διατροφής και βοτανολόγος, έχει ασχοληθεί με την μελέτη της διατροφής για πολλά χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των ενισχυμένων με φυτικά προϊόντα στρατηγικών διατροφής σε κέντρα θεραπείας στην Αμερική.

Το σύστημα Tam Healing System του οποίου είναι εκπαιδευτής είναι ίσως το καλύτερο στην διάνοιξη των ενεργειακά αποκλεισμένων σημείων και την επιστροφή στην ομοιόσταση, οποιαδήποτε κι αν είναι η αιτία. Η αιτία του μπλοκαρίσματος μπορεί συχνά να οφείλεται στην διατροφή.

Πολλά πράγματα μπορούν να συμβάλλουν στον ενεργειακό αποκλεισμό ενός σημείου, και η Ann Wigmore, η παγκοσμίου φήμης θεραπεύτρια που θεράπευσε τον εαυτό της από τον καρκίνο, είχε πει ότι υπάρχουν δυο αιτίες της νόσου (ή ενεργειακά μπλοκαρισμένα σημεία που προκαλούν την νόσο) και αυτά είναι με απλά λόγια η τοξικότητα (*η τοξικότητα αφορά διαβάθμιση της δυνατότητας μιας ουσίας να προκαλέσει βλάβη σε έναν οργανισμό).

Οι τοξίνες από την άλλη πλευρά είναι παράγοντες τοξικότητας και ευθύνονται για την οξείδωση του οργανισμού και την ανάπτυξη ελεύθερων ριζών. Αυτές συνδέονται με την διατροφή και το περιβάλλον. Μπορεί επίσης να συνδέονται με το μυαλό.

Η τοξικότητα μπορεί να προκληθεί από το περιβάλλον ή από το ίδιο μας το σώμα σε περιπτώσεις μολύνσεων, καρκίνου, έκθεσης σε χημικές ουσίες, εντερικών ασθενειών και φλεγμονών, καπνίσματος, υπερβολικού άγχους, τραύματος κλπ.

Για μακροχρόνια υγεία, ακολουθώντας ένα πρόγραμμα σωστής διατροφής, προλαμβάνει την ανάκτηση μπλοκαρισμάτων.

Στο σεμινάριο οι εκπαιδευόμενοι θα διδαχθούν :

– Ανατομία – Παρουσίαση slide show: Βασική ανατομία και
Φυσιολογία όπως εφαρμόζεται στο Tam Healing System

-Φιλοσοφία : Θεωρεία και Φιλοσοφία του Tam Healing System

– Αντιμετώπιση μπλοκαρισμάτων

– Θεωρεία Tong Ren

– Την κατανόηση του χάρτη των οδών των μεσημβρινών και τον
ανατομικό εντοπισμό των βελονιστικών σημείων που
χρησιμοποιούμε στο Tong Ren.

-Τρόπο εφαρμογής της θεραπείας Tong Ren και πρακτική
εξάσκηση.

-Τεχνικές και ασκήσεις Σωματικής Ψυχοθεραπείας για την
διεύρυνση της σωματικής αυτό-επίγνωσης και την αύξηση του
επιπέδου Βιοενεργειακής φόρτισης.

-Ξεμπλοκάρισμα των τσάκρα

-Στρατηγικές αντιμετώπισης και πρόληψης παθήσεων

-Πώς να εφαρμόζουν το THS TUINA με ειδικές τεχνικές χεριών στο σώμα που αφορούν το συμπαθητικό και το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα καθώς και τον εγκέφαλο.

-Πως ο ίδιος να εντοπίζει το μπλοκάρισμα και να καταλαβαίνει ποια όργανα και συστήματα του οργανισμού αφορά

-Nα προσφέρουν συμβουλές – προτάσεις που αφορούν την υγιεινή διατροφή αλλά και διατροφή για την αντιμετώπιση νόσων

-Θα μάθει επιστημονικά πώς μπορεί να θρέψει το σώμα με τροφές που ενισχύουν και επιτρέπουν στον οργανισμό να κάνει αυτό που κάνει καλύτερα, να αυτοθεραπευτεί και να διατηρεί σε τέλεια λειτουργεία αυτόν τον υπέροχο μηχανισμό που ο ανθρώπινος οργανισμός αποτελεί

Δεν απαιτείται προηγούμενη γνώση ή εμπειρία πάνω στο
αντικείμενο εκπαίδευσης.

Στο κόστος του σεμιναρίου συμπεριλαμβάνονται τα εξής:

* Μεταφρασμένο το βιβλίο Tam Healing System του Joseph Lucier του στα ελληνικά

* Μεταφρασμένο στα ελληνικά, το βιβλίο του Tom Tam A Lazy Bum’s Healing με όλα τα πρωτόκολλα θεραπειών για όλες τις παθήσεις.

* Το κουκλάκι πάνω στο οποίο εφαρμόζεται η θεραπεία Tong Ren, με τα βελονιστικά σημεία και μεσημβρινούς.

* Το μαγνητικό σφυράκι με το οποίο εφαρμόζουμε τη θεραπεία

* Χάρτες με τις οδούς των μεσημβρινών προς διευκόλυνση εύρεσης των βελονιστικών σημείων

Οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης από το Tong Ren Academy της Αμερικής και θα είναι επίσημοι Tam Healing Healers.

Διάρκεια Σεμιναρίου 3 ημέρες