Μια πανάρχαια θεραπευτική τεχνική, ένα φωτεινό πνευματικό μονοπάτι, που οδηγεί στην ΥΓΕΙΑ, στην ΑΡΜΟΝΙΑ, στην ΑΓΑΠΗ, στην ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ.Η θεραπευτική τεχνική του Ρέϊκι μας οδηγεί στην απελευθέρωση απο τα δεσμά, τη μετριότητα, την απογοήτευση, την άγνοια.

Είναι το Φώς που αντανακλά σε κάθε κύτταρο του σώματός μας, σε κα´θε πτυχή της ζωής μας, σε όλα τα επίπεδα  της συνειδητότητάς μας.Το σώμα μας είναι αλληλένδετο με την Ψυχή μας και το Πνεύμα μας. Έτσι το Ρέϊκι εργάζεται για μας σε όλα τα επίπεδα, σε σωματικό, συναισθηματικό, νοητικό, ψυχικό και πνευματικό. Αγκαλιάζει το Όλον.

Το Ρέϊκι, είναι Ιαπωνική σύνθετη λέξη: REI “συμπαντικό” και ΚΙ ” ζωτική ενέργεια”, το πράνα και σημαίνει “Συμπαντική Ζωτική Ενέργεια”. Η ενέργειά του διαχέεται και διαπερνά όλο το σύμπαν. Το Ρέϊκι Θεραπεύει, Μετουσιώνει, Δημιουργεί, Εμπνέει, Αγαπά, Προστατεύει, Δυναμώνει, και Χαρίζει μέσα από το Φώς την δυνατότητα της Ολοκλήρωσης ενός Ανθρώπινου Όντος.

Τι είναι το Ρέϊκι ;

Το Ρέϊκι είναι μια πανάρχαια ολιστική ενεργειακή θεραπευτική τεχνική που επιδρά σε σωματικό, ψυχολογικό και πνευματικό επίπεδο.
Μέσω ενός απαλού αγγίγματος των χεριών , μεταδίδεται Ζωτική Ενέργεια στο σώμα.
Ο θεραπευτής κατά την διάρκεια της συνεδρίας μετατρέπεται σε κανάλι της θεραπευτικής ζωτικής ενέργειας και την μεταδίδει μέσα απο τα χέρια του στον θεραπευόμενο. Ο θεραπευτής σε πλήρη συγκέντρωση, χαλαρότητα και εσωτερική αρμονία δέχεται την ευεργετική ενέργεια απο το Σύμπαν και την διοχετεύει με Αγάπη στον θεραπευόμενο με ένα απαλό άγγιγμα των χεριών του σε όλο του το σώμα.

Το Ρέϊκι ανακαλύφθηκε στο Κυότο της Ιαπωνίας απο τον Δρ. Μικάο Ουσούι (Mikao Usui Sensei) στις αρχές του 20ου αιώνα. Ο Μικάο Ουσούι ήταν ένας πνευματικός δάσκαλος, θεολόγος, μοναχός που δίδασκε στο  πανεπιστήμιο Doshisha θεολογία στους φοιτητές.

Ότι προσφέρεται στους άλλους για  να θεραπευτεί  μέσω των διδασκαλιών ονομάζεται ΥΠΗΡΕΣΙΑ.
Μονάχα ένας άνθρωπος που κατέχει ΑΡΕΤΗ και ΑΞΙΕΣ μπορεί να ονομασθεί Μεγάλος Δάσκαλος.
Όλοι οι μεγάλοι, Σοφοί, φιλόσοφοι, θεμελιωτές νέων μορφών σκέψεων και θρησκειών ήταν όλοι Μεγάλοι Δάσκαλοι. Ο Μικάο Ουσούι (Mikao Usui Sensei) ήταν ένας από αυτούς.

Ο Μικάο Ουσούι ανέπτυξε μια μέθοδο για την  καλυτέρευση και τη φροντίδα  του σώματος και της ψυχής χρησιμοποιώντας την Συμπαντική Ζωτική Ενέργεια.Πολλοί άνθρωποι τον πλησίασαν και του ζήτησαν να τους διδάξει το μονοπάτι της Πνευματικής μεθόδου του και της Θεραπείας.Δίδαξε την τεχνική , δημιούργησε κύκλο μαθητών, μαθαίνοντάς  τους να θεραπεύονται και να θεραπεύουν ” Ψυχή τε και σώματι” . Έτσι, φτάνοντας στο τέλος της ζωής του , άφησε πίσω του διαδόχους δασκάλους και μαθητές του Ρέϊκι και ένα μεγάλο έργο προς την ανθρωπότητα.

Κλινικές Ρέϊκι  στην Ιαπωνία , μια πανέμορφη πνευματική διδασκαλία και μια φυσική  και πνευματική θεραπευτική τέχνη.O Dr. Μικάο Ουσούι μας παρέδωσε τις Αρχές του Ρέϊκι με σκοπό να εργαζόμαστε καθημερινά πάνω στον ψυχισμό μας για να μετατραπούμε σε Υγιείς Οντότητες με πλήρη Συνειδητότητα , Καλωσύνη , Αγάπη , Σοφία και Ανθρωπιά.
Πνεύμα – Ψυχή – Σώμα είναι αλληλένδετα μεταξύ τους. Όταν ασθενεί το Πνεύμα και η Ψυχή τότε ασθενεί και το σώμα.
Άγχος, κατάθλιψη , φοβίες , πικρία , μνησικακία , εγωϊσμός , θυμός , αρνητικά συναισθήματα , νοητική αγωνία με τον καιρό σωματοποιούνται και προκαλούν προβλήματα στο φυσικό μας σώμα

Ti μας προσφέρει;

Mέσα απο την απλότητα αυτής της τεχνικής επιτυγχάνονται θαυμαστά αποτελέσματα, όπως : Βαθειά χαλάρωση του φυσικού σώματος , Αναζωογόνηση της ζωτικής ενέργειας , Αποτοξίνωση , Νοητική διαύγεια , Απελευθέρωση απο συναισθηματικά μπλοκαρίσματα , Ανακούφηση έως και Θεραπεία σωματικών πόνων , Καθαρισμό Αύρας , Ενδυνάμωση και Εξισορρόπηση των ενεργειακών τροχών ” τσάκρα” , Συμπληρωματική βοήθεια σε οποιαδήποτε θεραπεία της συμβατικής ιατρικής βοηθώντας το σώμα να έχει τις λιγότερες παρενέργειες απο τα χημικά φάρμακα , Θετικότητα ,  Γαλήνη , Άνοιγμα προς την Αγάπη , Τρυφερότητα , Προστασία , Ενδυνάμωση , Επαφή με τον Αληθινό Εαυτό μας , Έμπνευση , Δημιουργικότητα.

Πώς γίνεται η θεραπεία και τι ζητείται από τον θεραπευόμενο.

Η θεραπεία πραγματοποιείται σε ένα ήσυχο και καθαρό περιβάλλον.

Ο θεραπευόμενος είναι ξαπλωμένος με άνετα ρούχα και δέχεται την ενέργεια του Ρέϊκι από τον θεραπευτή του. Επιπλέον μπορεί να υπάρχει χαμηλός φωτισμός, με απαλή χαλαρωτική μουσική και ευωδιαστά αρώματα που να βοηθούν το θεραπευτή και τον θεραπευόμενο να διεισδύουν και να εργαστούν βαθειά σε όλα τα επίπεδα, έτσι ώστε να επιτύχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.
Ο θεραπευόμενος αντιλαμβάνεται τη θεραπευτική ενέργεια ως θερμότητα στα σημεία που του ακουμπούν, άλλες φορές ως μούδιασμα όταν υπάρχει κάποιο μπλοκάρισμα και άλλες φορές ως παλμικές ενεργειακές δονήσεις που διαπερνούν όλο το σώμα του.
Κατά την διάρκεια της θεραπείας , νοιώθει ένα αίσθημα βαθειάς χαλάρωσης και ανακούφισης. Μερικές φορές όταν υπάρχει συναισθηματική φόρτιση ο θεραπευόμενος έχει την ευκαιρία κατά την διάρκεια της θεραπείας να απελευθερώσει τα αρνητικά συαναισθήματα με την βοήθεια της αναπνοής , μέσα από κλάμα ή γέλιο.

Ο θεραπευτής με σεβασμό και Αγάπη υποστηρίζει την διαδικασία προτρέποντάς τον να το αφήσει να συμβεί. Ο θεραπευτής του Ρέϊκι πάνω από όλα είναι Άνθρωπος, που γνωρίζει καλά ότι μέσα απο την Αγάπη του, το ενδιαφέρον του και την προσφορά του, μπορεί να βοηθήσει τους συνανθρώπους του να αποκτήσουν καλύτερη ποιότητα ζωής  σε όλα τα επίπεδα.
Δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες , έτσι ώστε μετά από μια συνεδρία ο θεραπευόμενος να έχει ελευθερωθεί από περιττές σκέψεις και συναισθήματα και μέσα από το αίσθημα της βαθειάς χαλάρωσης να ανοίξει χώρο για καινούργια όμορφα συναισθήματα, θετική σκέψη , έμπνευση και ζωτικότητα.

Ποιός θεραπεύει.

Το Ρέϊκι είναι αυτό που θεραπεύει. Ο θεραπευτής είναι ένα απλό κανάλι , που διοχετεύεται μέσα σε αυτό η υπέροχη ενέργεια του Ρέϊκι και μεταδίδεται μέσα από τα χέρια του στον θεραπευόμενο.
Το Ρέϊκι είναι μια σοφή ενέργεια που δρά κατά βούληση του θεραπευόμενου. Όταν κάποιος δεν  θέλει ή δεν χρειάζεται άλλο την θεραπευτική ενέργεια, το Ρέϊκι σταματά να λειτουργεί.
Είναι απόλυτα ασφαλές, αγνό και σέβεται την ανθρώπινη βούληση

Το Ρέϊκι δεν αντικαθιστά τη συμβατική ιατρική , ούτε αποτρέπει τον ασθενή απο την διάγνωση και την θεραπεία μέσω της συμβατικής ιατρικής επιστήμης. Το Ρέϊκι συμπληρώνει οποιαδήποτε ιατρική αγωγή , βοηθώντας το σώμα να υποστεί τις λιγότερες παρενέργειες των χημικών φαρμάκων.
Το Ρέϊκι είναι ευεργετικό για όλους τους ανθρώπους , για τα ζώα και τα φυτά. Εφαρμόζεται σε νοσοκομεία και κλινικές , σε χώρες του δυτικού κόσμου και προσφέρει αμέτρητη Αγάπη, Αναζωογόνηση , Ενδυνάμωση όλων των λειτουργιών του οργανισμού, Χαλάρωση , Χαρά , Συνειδητότητα, Ευεξία.

Το Ρέϊκι δεν ανήκει σε καμία θρησκεία , δεν είναι θρησκεία.
Άνθρωποι όλων των θρησκειών και φιλοσοφιών μπορούν να εξασκήσουν το Ρέϊκι.

Το Ρέϊκι είναι ένα υπέροχο δώρο για όλη την ανθρωπότητα που δόθηκε απλόχειρα από το Σύμπαν για όλους εμάς.

Η ασθένεια είναι το αποτέλεσμα μιας λανθασμένης ψυχικής ζωής..

Είναι σύνθετη λέξη. Από το στερητικό το α και τη λέξη σθένος που σημαίνει ψυχή δίχως σθένος.
Όταν η ζωή ή η ενέργεια ρέει ανεμπόδιστα και μέσα από μια σωστή κατεύθυνση προς τον προορισμό της τότε η αρρωστημένη υγεία εξαφανίζεται. Οι ενεργητικές μορφές σκέψης και τα θετικά συναισθήματα μπορούν να αλλάξουν ακόμα και τη δομή των κυττάρων μας και ότι αν αυτές οι μορφές σκέψης είναι αρνητικές δημιουργούν όπως όλοι γνωρίζουμε κάθε μορφής ασθένεια..
Πρέπει λοιπόν πρώτα να αποδεχθούμε ότι εμείς είμαστε υπεύθυνοι για τη δυσαρμονία που εμφανίστηκε και να αναγνωρίσουμε τις αιτίες.

Η ασθένεια έρχεται από μια πίστη ότι όλα δεν είναι τέλεια ότι υπάρχει ανισορροπία, ότι υπάρχει ασθένεια. Καθώς ο άνθρωπος κατήλθε στον υλισμό έχασε τη σύνδεση με το Θείο.
Όταν οι δομικές ενέργειες της ψυχής είναι δραστήριες μέσα στο σώμα, τότε υπάρχει υγεία και καθαρή αλληλεπίδραση και σωστή δραστηριότητα.