Τo Feng Shui είναι μια αρχαία τέχνη και επιστήμη 5.000 χρόνων που ξεκίνησε και αναπτύχθηκε στην Κίνα. Είναι ένα πολύπλοκο σύνολο γνώσεων που αποκαλύπτει τον τρόπο εξισορρόπησης της ενέργειας του κάθε δεδομένου χώρου, ώστε να διασφαλίζεται η υγεία και καλή τύχη για τους ανθρώπους που κατοικούν σε αυτόν.

Feng σημαίνει άνεμος και shui νερό. Στην κινεζική κουλτούρα ο άνεμος και το νερό είναι συνδεδεμένα με την καλή υγεία, έτσι καλό fengshui σημαίνει καλή τύχη, ενώ το κακό fengshui σημαίνει κακή τύχη.

Όπως μέσα μας η ενέργεια πρέπει ανεμπόδιστα να ρέει, το ίδιο ισχύει και για το περιβάλλον μας. Η Γη είναι ένας ζωντανός οργανισμός για αυτό και μέσα από την κατανόηση της φύσης και τους νόμους που τη διέπουν εφαρμόζεται το FengShui.

Η ενέργεια που διέπει κάθε έμβιο ον αποκαλείται τσι(qi) και αυτή η ενέργεια μπορεί να πάρει τις μορφές 5 βασικών στοιχείων: νερό, φωτιά, ξύλο, μέταλλο και γη. Αυτά τα 5 στοιχεία αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και αλληλοσχετίζονται.

Σύμφωνα με το FengShui λοιπόν, το κάθε στοιχείο της φύσης, επηρεάζει τα υπόλοιπα ανάλογα με τη θέση του. Προτείνει μια διαρρύθμιση χώρων και τοποθέτηση αντικειμένων προς την καλύτερη ροή θετικής ενέργειας και την, κατ’ επέκταση, απόκτηση ευτυχίας, υγείας, πλούτου και αρμονίας από όσους κατοικούν μέσα στους χώρους αυτούς.

Με απλά λόγια το fengshui είναι η θετική ενέργεια στον χώρο, στους ανθρώπους γύρω μας, σε εμάς τους ίδιους. Είναι η ισορροπία μεταξύ του γιν και του γιάνγκ, του θετικού και του αρνητικού. Είναι η τέχνη εναρμόνισης της ενέργειας στον χώρο μας. Η θετική ενέργεια είναι τα πάντα.

Σύμφωνα με την κινεζική φιλοσοφία, ο άνθρωπος σχετίζεται με το περιβάλλον και αλληλεπιδρά με αυτό. Κατά την αρχαία Κινέζικη ιατρική, όλες οι ασθένειες προέρχονται από δυσαρμονία στο ανθρώπινο τσι. Το κάθε ζωτικό όργανο αντιστοιχεί σε κάποιο από τα 5 στοιχεία τσι. Γιατρικό μπορεί να είναι κάποια τροφή που δίνει σωστό τσι, μετακίνηση σε περιοχή με σωστό τσι, τοποθέτηση αντικειμένου με σωστό τσικ.ο.κ.

Με το να έχουμε μια αρμονική διάταξη στα αντικείμενα στο χώρο που ζούμε και εργαζόμαστε αποφεύγουμε τις αρρώστιες, την αρνητική ενέργεια από τους γύρω μας, τις κακοτοπιές, την κακή τύχη. Αλλιώς καταλήγουμε να μην μπορούμε να ηρεμήσουμε, να ξεκουραστούμε, να υποφέρουμε από πονοκεφάλους και άγχος, σε πολλές περιπτώσεις και από αρρώστιες και η ζωή μας να βρίσκεται σε μια συνεχή αναστάτωση.

Για να πετύχουμε εξισορρόπηση της θετικής και της αρνητικής ενέργειας εφαρμόζουμε fengshui στο σπίτι μας, αλλά και γενικότερα στον τρόπο που σκεφτόμαστε και συμπεριφερόμαστε. φέρνουμε την θετική ενέργεια γύρω μας, θα παρατηρούμε άμεσα τις αλλαγές στην καθημερινή μας ζωή.

Οργονίτες

Το κέντρο Ολιστικών Θεραπειών Esofos κατασκευάζει οργονίτες  με προσεχτική επιλογή υλικών και ειδική επεξεργασία τους για την επίτευξη της κατεύθυνσης προς το Φως μέσα από τη διάταξη τους χάους. Λειτουργούν ως μετασχηματιστές αρνητικής ενέργειας σε θετική.

Οι συγκεκριμένοι οργονίτες περιέχουν καθαρούς χαλαζίες οι οποίοι έχουν υποστεί καθαρισμό, καθαγιασμό και ενσταλάξειςποιοτήτων ώστε να μετουσιώνουν οποιαδήποτε αρνητική ενέργεια σε Αγάπη και Φως.

Τοποθετώντας τους στο χώρο σας αλλά και προσφέροντάς τους ως δώρο συμμετέχετε στον καθαρισμό αρνητικών ενεργειών από κεραίες κινητής τηλεφωνίας,  πυρηνικά εργοστάσια, από υπόγειες βάσεις,   φυσικές ενεργειακές γραμμές και δίνες της Γης όπου διαποτίζουν τα σπίτια και τις κοινότητές μας , τον ψυχισμό μας και προκαλούν ξηρασία, φόβο, αρνητικότητα, γεωπαθητικό στρες, αρρώστιες, άγχος, κατάθλιψη.Στο χώρο σας μπορεί να γίνει μέτρηση γεωπαθητικών ακτινοβολιών και ηλεκτρομαγνητικών ρύπων.

Ζούμε μέσα σε ένα τεράστιο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, που είναι το αποτέλεσμα των συνεχών ανταλλαγών ενέργειας μεταξύ του πλανήτη  μας και του κοσμικού Σύμπαντος.

Και κάθε ανθρώπινο ον, όπως άλλωστε και κάθε μορφή ζωής (όπως αποδεικνύει και η τεχνική Kirlian), είναι και μια ηλεκτρομαγνητική μηχανή (με νόηση φυσικά!), ένας δέκτης, ένας συμπυκνωτής, ένας μετατροπέας και ένας ευαίσθητος πομπός της αρμονίας του σύμπαντος.

Οι ακόλουθοι παράγοντες ασκούν επιρροή στην ακτινοβολία του εδάφους :

Ακραίες καιρικές συνθήκες με μεταβολές από υψηλές σε χαμηλές πιέσεις και ισχυρά ηλεκτρικά φορτισμένα στρώματα νέφωσης τα οποία προκαλούν αυξημένο ηλεκτρικό πεδίο στην ατμόσφαιρα, σύννεφα από περιοχές πυρηνικών δοκιμών, μαγνητικές καταιγίδες επηρεασμένες  από ηλιακές εκρήξεις

Το μέρος από το οποίο πηγάζουν οι ακτίνες της γης καλείται από τους ραδιοαισθητικούς “ενόχληση” ή σημείο παρεμβολής.  Τέτοια μέρη μπορούν να εντοπιστούν και να περιγράφουν με τη χρήση ράβδων ή εκκρεμών. Βασικά ζώνη παρεμβολής είναι μια ανωμαλία της ακτινοβολίας που μας περιβάλλει.

Όλοι οι οργονίτες μας στο κάτω μέρος τους εκτός της χάλκινης σπείρας έχουν και το σύμβολο το Λουλούδι της Ζωής που συμβολίζει όλη τη Δύναμη της Δημιουργίας.

Κατόπιν μέτρησης στο χώρο σας εντοπίζονται το δίκτυο Hartman που είναι κοσμικής προέλευσης και προκαλούμενο από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία του ήλιου και το δίκτυο Curry το οποίο είναι κυρίως αποτέλεσμα των μορφογενετικών πεδίων που σχετίζονται με την ανθρώπινη ύπαρξη.

Τοποθετώντας οργονίτη κατασκευασμένο από το Κέντρο Ολιστικών Θεραπειών ESOFOS, άμεσα τα βλαβερά δίκτυα που εντοπίζονται μετουσιώνονται σε μη βλαβερά  στην υγεία και τον ψυχισμό σας.

Οι οργονίτες χώρου διατίθενται σε διάφορα μεγέθη καθώς επίσης και σε μενταγιόν.