Event Details

 • Date:

Το σεμινάριο εκπαίδευσης στην Συστημική Ψυχολογία και στο Γενεόγραμμα απευθύνεται σε ειδικούς στον χώρο των ανθρωπιστικών επιστημών και έχει διπλό στόχο: Να διδάξει τα μοντέλα συστημικής ψυχοθεραπείας καθώς και την τεχνική του γενεογράμματος. Το συστημικό σκέπτεσθαι στηρίχθηκε στην αρχή ότι κάθε ζωντανός οργανισμός, όπως ο άνθρωπος, βρίσκεται πάντα σε ένα πλαίσιο σχέσης με το περιβάλλον και τους άλλους. Αυτό το περιβάλλον συμβάλει και μπορεί να τροποποιήσει τον τρόπο που ο άνθρωπος επικοινωνεί με τον εαυτό του, τα μέλη της οικογένειας του και ολόκληρη την κοινωνία.

Το γενεόγραμμα είναι ένα ειδικό θεραπευτικό εργαλείο συλλογής πληροφοριών το οποίο βοηθάει εξαιρετικά στην διαφώτιση μοτίβων επικοινωνίας και συμπεριφοράς στις ζωές των ανθρώπων μέσα από την ανάλυση του γενεαλογικού τους δέντρου.  Είναι πολύ αποτελεσματικό και για ατομικές συνεδρίες και για συνεδρίες οικογενειών και ζευγαριών. Απενεχοποιεί τον άνθρωπο από το πρόβλημα ενώ ταυτόχρονα ανοίγει διαύλους αλλαγής και προσαρμογής σε όλα τα μέλη της οικογένειας.

Με αυτό το σεμινάριο ο ενδιαφερόμενος θα μάθει την θεωρία και βασικές αρχές της συστημικής ψυχολογίας και του γενεογράμματος και θα εντρυφήσει  στις πρακτικές εφαρμογές τους. Και οι δύο αυτοί τομείς θα τον βοηθήσουν στην εργασία του και θα του προσθέσουν έναν πιο λεπτομερή και ολοκληρωμένο τρόπο σκέψης, γνώσης και πράξης σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Θεματολογία:

 • Αρχές του συστημικού σκέπτεσθαι και η έννοια του γενεογράμματος.
 • Θεωρητικές σχολές και μοντέλα της συστημικής ψυχολογίας.
 • Βασικές αρχές και πρακτικές εφαρμογές της συστημικής και του γενεογράμματος.
 • Βιωματικά σενάρια συστημικής σκέψης.
 • Ανάλυση γενεογράμματος και χρήση αυτού σε επαγγελματικό πλαίσιο.

Στόχοι:

 • Θα μελετήσουμε την φιλοσοφία και τις αρχές της συστημικής ψυχολογίας ώστε να μπορέσει ο ενδιαφερόμενος να τα σχετίσει με την προσωπική και επαγγελματική του δραστηριότητα.
 • Θα αναλύσουμε τις αρχές του γενεογράμματος και της εικονικής απεικόνισής του. Επιπλέον, θα προχωρήσουμε σε τρόπους εφαρμογής του ώστε ο ενδιαφερόμενος να αποκτήσει γνώση και ενημερότητα ως προς τις επιλογές και ανάγκες του.
 • Θα αναφερθούμε στις πρακτικές εφαρμογές της συστημικής ανάλυσης και θα ενεργοποιήσουμε την συστημική μας σκέψη μέσα από βιωματικά σενάρια και παιχνίδια ρόλων. Έτσι, η γνώση θα αποκτήσει άμεσο νόημα για τον ενδιαφερόμενο και ταυτόχρονη εφαρμογή.

Εισηγήτρια :Δρ. Έλενα Τράγου, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια

Λίγα λόγια για την εισηγήτρια

H Έλενα Τράγου έχει σπουδάσει ψυχολογία και εκπονήσει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο πανεπιστήμιο Novasoutheastern της Αμερικής. Πήρε το Μάστερ της στην Συμβουλευτική και το διδακτορικό της στην Οικογενειακή Ψυχολογία. Εκπόνησε την μεταπτυχιακή της πρακτική στην ενδοοικογενειακή βία στον κυβερνητικό οργανισμό Women in Disterss και την μεταδιδακτορική της ειδικότητα στην Νοσηλευτική Οικογενειακή Ψυχολογία στην κλινική του Novasoutheastern University και στο University of Miami. Eίναι συγγραφέας του επιστημονικού βιβλίου «Κλινική Αξιολόγηση και Συμβουλευτική» (2014) και έχει επίσης δημοσιεύσει σε επιστημονικά περιοδικά ξένα και ελληνικά. Εργάζεται ιδιωτικά ως οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια. Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ψυχολόγων στην Ελλάδα και μέλος του AAMFT στην Αμερική. Είναι πιστοποιημένη στην εκπαίδευση αποτελεσματικού γονέα με το μοντέλο Gordon από την Gordon Hellas, στην γνωσιακή ψυχοθεραπεία από το Αιγινήτειο Νοσοκομείο και στην συστημική εκπαίδευση από το ΑΚΜΑ.

Με το πέρας του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης 

Ημ/νία Διεξαγωγής Σεμιναρίου :

 • Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 10:00 πμ – 6:00 μμ
 • Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 10:00 πμ – 6:00 μμ

Χώρος Διεξαγωγής Σεμιναρίου :

Κέντρo Συμβουλευτικής,Ψυχοθεραπείας & Συμπληρωματικών Θεραπειών Esofos Center

Μακρυγιάννη 4 – Καλύβια Θορικού Αττικής

Δυνατότητα μεταφοράς από τη στάση metro – προαστικού Κορωπίου προς το χώρο μας κατόπιν εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Κόστος Συμμετοχής : 150 €

Για επικύρωση της συμμετοχής προαπαιτείται μια προκαταβολή των 30 ευρώ στον κάτωθι αριθ.λογαριασμού αναγράφοντας ονοματεπώνυμο καθώς και τηλέφωνο επικοινωνίας :

Τράπεζα Πειραιώς

6561-104321-082
IBAN GR22 0171 5610 0065 6110 4321 082
Όνομα δικαιούχου : Γαβριήλ Φωτόπουλος

Για να δηλώσετε συμμετοχή μπορείτε να επικοινωνήσετε στο:

6972944137 ή στο 22990 49556

ή μπορείτε να στείλετε mail στο : info@esofos.gr

Διοργάνωση Σεμιναρίου Κέντρο Esofos