Event Details

 • Date:

Το 3μηερο αυτό σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς με παιδιά όλων των ηλικιών και έχει ως στόχο να εκπαιδεύσει τους γονείς σε συγκεκριμένες δεξιότητες επικοινωνίας και επίλυσης των συγκρούσεων που απαιτούνται για τη δημιουργία και τη διατήρηση αρμονικής σχέσης με τα παιδιά τους.

Οι γονείς εύκολα κατηγορούνται για τα θέματα των παιδιών τους αλλά κανείς δεν τους εκπαιδεύει ώστε να μπορούν να είναι αποτελεσματικοί. Το μοντέλο Gordon και εφαρμόζεται στην Αμερική τα τελευταία 15 χρόνια με άμεσα αποτελέσματα. Παρέχει και εκπαιδεύει τους γονείς στο να μπορούν να ακούνε συναισθημτικά τα παιδιά τους, να δηλώνουν χωρίς ενοχές τα μηνύματά τους και να μπορούν να ακούγονται όλες οι πλευρές στην οικογένεια σε περιπτώσεις διαφωνίας και διαμάχης χωρίς να χρειάζεται συμβιβασμός ή υπονόμευση των θέσεων των μελών της οικογένειας. Το μοντέλο Gordon υποστηρίζει και προσφέρει τα εργαλεία για επίλυση «win-win» στην σύγκρουση αναγκών και αξιών.

Στο βιωματικό Εργαστήριο Αποτελεσματικού Γονέα οι γονείς αναπτύσουν και εξελίσουν δεξιότητες που έχουν αποτέλεσμα. Μόλις αρχίσουν να χρησιμοποιούν τις δεξιότητες αυτές, οι γονείς εκπλήσσονται από την εντυπωσιακή βελτίωση που παρατηρούν τόσο στις οικογένειές τους όσο και σε όλες τους τις σχέσεις.

Το πρόγραμμα του εργαστηρίου έχει εμπνευστεί ο πολυβραβευμένος και τρεις φορές υποψήφιος για το Νόμπελ Ειρήνης ψυχολόγος Dr. Thomas Gordon.

Παρέχεται εγχειρίδιο με υλικό με παραδείγματα και διαδραστικές ασκήσεις.

 

Τα οφέλη του εργαστηρίου:

 • Τα παιδιά σας θα νιώθουν ελεύθερα να συζητούν τα προβλήματα, καθώς και τις ανησυχίες τους μαζί σας, αντί να αποσύρονται.
 • Θα αναπτύξουν αυτοπειθαρχία, αυτοέλεγχο, και μια εσωτερική αίσθηση προσωπικής ευθύνης.
 • Θα δουλεύετε ο ένας μαζί με τον άλλον αντί ο ένας ενάντια στον άλλο.
 • Θα βιώνετε λιγότερες εκρήξεις θυμού και περισσότερες επιλύσεις συγκρούσεων.
 • Όλοι στην οικογένεια θα συμμετέχουν στη θέσπιση των κανόνων, οπότε όλοι θα έχουν κίνητρο να συμμορφώνονται σε αυτούς.
 • Θα πραγματοποιούνται λιγότεροι αγώνες για εξουσία – οπότε θα έχετε λιγότερες εντάσεις, μικρότερη δυσαρέσκεια, περισσότερη διασκέδαση, και θα βιώνετε ειρήνη και αγάπη.

Στόχοι:

Οι γονείς θα αναπτύξουν τη φιλοσοφία και τις επικοινωνιακές δεξιότητες που χρειάζονται για να ενδυναμώσουν και να βελτιώσουν την ποιότητα της σχέσης τους με τα παιδιά τους.

Οι γονείς θα μάθουν:

 • Να βοηθούν τα παιδιά τους να επιλύουν τα προβλήματά τους.
 • Να αντιμετωπίζουν τη μη αποδεκτή συμπεριφορά των παιδιών τους.
 • Να επιλύουν τις συγκρούσεις με τα παιδιά τους.
 • Να ακούν ενεργητικά τα παιδιά τους ώστε τα ίδια να νιώθουν ότι τα καταλαβαίνουν.
 • Να επικοινωνούν με σαφήνεια, ώστε τα παιδιά να μη έχουν αμφιβολίες για το τι εννοούν.
 • Να δημιουργούν κανόνες και να τηρούνται από ολόκληρη την οικογένεια.
 • Να επιλύουν συγκρούσεις έτσι ώστε να μην υπάρχουν ηττημένοι.
 • Να ανατρέφουν τα παιδιά με μια φιλοσοφία που δεν είναι επιτρεπτική αλλά ούτε απολυταρχική.
 • Να γίνουν το πρόσωπο στο οποίο θα απευθύνονται τα παιδιά τους για να μοιράζονται και να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες ή τις στενοχώριες τους εποικοδομητικά.
 • Να αναγνωρίζουν τις προσωπικές τους ανάγκες και αυτές των παιδιών τους και να συνειδητοποιούν ποιες από αυτές είναι διαπραγματεύσιμες και ποιες όχι.
 • Να διαπραγματεύονται με αλληλοσεβασμό και αλληλοεκτίμηση την ενδεχόμενη διαφορά σε αξίες και αξιακά συστήματα με τα παιδιά τους.

 

Εισηγήτρια :Δρ. Έλενα Τράγου, Ψυχολόγος-ΨυχοθεραπεύτριαΛίγα λόγια για την εισηγήτρια

H Έλενα Τράγου έχει σπουδάσει ψυχολογία και εκπονήσει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο πανεπιστήμιο Novasoutheastern της Αμερικής. Πήρε το Μάστερ της στην Συμβουλευτική και το διδακτορικό της στην Οικογενειακή Ψυχολογία. Εκπόνησε την μεταπτυχιακή της πρακτική στην ενδοοικογενειακή βία στον κυβερνητικό οργανισμό Women in Disterss και την μεταδιδακτορική της ειδικότητα στην Νοσηλευτική Οικογενειακή Ψυχολογία στην κλινική του Novasoutheastern University και στο University of Miami. Eίναι συγγραφέας του επιστημονικού βιβλίου «Κλινική Αξιολόγηση και Συμβουλευτική» (2014) και έχει επίσης δημοσιεύσει σε επιστημονικά περιοδικά ξένα και ελληνικά. Εργάζεται ιδιωτικά ως οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια. Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ψυχολόγων στην Ελλάδα και μέλος του AAMFT στην Αμερική. Είναι πιστοποιημένη στην εκπαίδευση αποτελεσματικού γονέα με το μοντέλο Gordon από την Gordon Hellas, στην γνωσιακή ψυχοθεραπεία από το Αιγινήτειο Νοσοκομείο και στην συστημική εκπαίδευση από το ΑΚΜΑ.

Με το πέρας του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης 

Ημ/νία Διεξαγωγής Σεμιναρίου :

-Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018 5:00 μμ – 22:00 μμ

-Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 10:00 πμ – 6:00 μμ

-Κυριακή 18 Μαρτίου 2018 10:00 πμ – 6:00 μμ

Χώρος Διεξαγωγής Σεμιναρίου :

Κέντρo Συμβουλευτικής,Ψυχοθεραπείας & Συμπληρωματικών Θεραπειών Esofos Center

Μακρυγιάννη 4 – Καλύβια Θορικού Αττικής

Δυνατότητα μεταφοράς από τη στάση metro – προαστικού Κορωπίου προς το χώρο μας κατόπιν εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Κόστος Συμμετοχής : 200 € προ ΦΠΑ

Για επικύρωση της συμμετοχής προαπαιτείται μια προκαταβολή των 50 ευρώ στον κάτωθι αριθ.λογαριασμού αναγράφοντας ονοματεπώνυμο καθώς και τηλέφωνο επικοινωνίας :

Τράπεζα Πειραιώς

6561-104321-082
IBAN GR22 0171 5610 0065 6110 4321 082
Όνομα δικαιούχου : Γαβριήλ Φωτόπουλος

Για να δηλώσετε συμμετοχή μπορείτε να επικοινωνήσετε στο:

6972944137 ή στο 22990 49556

ή μπορείτε να στείλετε mail στο : info@esofos.gr

Διοργάνωση Σεμιναρίου Κέντρο Esofos